Beschrijving
Over het wijnhuis
Andreola
Andreola Col del Forno is een uitstekende mousserende wijn van de gerenommeerde Italiaanse wijnproducent Andreola. Sinds 1980 maakt Andreola Prosecco’s van de beste druiven uit het Valdobbiadene gebied en sindsdien hebben twee generaties zich ingezet om de beste Prosecco’s van de regio te produceren.
Tegenwoordig zet Stefano Pola, de zoon van de oprichter, de wijngaard voort met dezelfde filosofie als zijn vader. Hij begrijpt dat Prosecco niet zomaar een product is, maar een levend wezen dat evolueert met de wijnstok, het aanpassingsvermogen van het terroir en de klimatologische omstandigheden. Daarom wordt het arbeidsintensieve werk in de wijngaarden volledig handmatig uitgevoerd om de hoogste kwaliteit te garanderen.
Sinds 2016 maakt Andreola Single Vineyard Prosecco’s die de kwaliteit en diversiteit naar een hoger niveau tillen. Als erkenning hiervoor heeft Andreola de prestigieuze Tre Bicchieri-prijs gewonnen, de hoogste onderscheiding voor Italiaanse wijnproducenten. Dit bevestigt nogmaals de uitstekende kwaliteit en het vakmanschap van Andreola in het maken van mousserende wijnen, en maakt het zeker de moeite waard om deze prachtige wijn te proeven.
Andreola Col del Forno
Andreola Col Del Forno, een heerlijke mousserende wijn uit het Valdobbiadene gebied, net boven Venetië in Veneto. Dit gebied staat bekend om de beste Prosecco’s met een DOCG-aanduiding. De vier hectare aan wijngaarden van deze Prosecco liggen op ongeveer 200 meter hoogte aan de oostelijke rand van de Rive di Refrontolo benaming, en profiteren van het gunstige microklimaat en de temperatuurschommelingen die deze elegant uitgebalanceerde en complexe wijn versterken.
Geniet van de heldere gele kleur en de zachte, fijne bubbel van deze Prosecco, met aroma’s van frisse appels, citroen, limoen, bloedsinaasappel en amandel. In de mond is deze wijn elegant en zacht door de fijne bubbels. Ondanks de sterke persoonlijkheid van deze Prosecco, past deze perfect bij veel gerechten, zoals vis, wit vlees, antipasti, kazen of als aperitief. Serveer op een temperatuur tussen de 6-8 °C.
Al sinds 1980 maakt Andreola de beste Prosecco’s van de druiven uit het Valdobbiadene gebied, waarbij ze dezelfde filosofie hanteren als hun voorouders. Tegenwoordig zet Stefano Pola deze traditie voort en beseft hij dat Prosecco niet zomaar een product is, maar een levend wezen. Met de handmatige arbeid binnen de wijngaarden wordt de beste kwaliteit gegarandeerd, waarbij er oog is voor de evolutie van de wijnstok, het aanpassingsvermogen tot aan het terrein en de klimatologische verscheidenheid.
Sinds 2016 maakt Andreola ook Single Vineyard Prosecco’s die kwaliteit en diversiteit naar een hoger niveau tillen. Dit heeft geleid tot het winnen van de Tre Bicchieri prijs, de hoogst haalbare prijs in Italië voor het maken van wijn. Ontdek de beste Prosecco uit het Valdobbiadene gebied met Andreola Col Del Forno.