Chocolade cake is een klassiek en tijdloos Italiaans dessert zonder melk dat iedereen lekker vindt.
Je kan op elk moment genieten van de chocolade cake bijvoorbeeld als tussendoortje, bij de koffie of thee en als dessert na het eten.
Bij de chocolade cake kan je een toefje slagroom toevoegen, wat fruit of een glazuur.
Hoe maak je deze cake?
Ingrediënten
De ingrediënten om voor 4 tot 6 personen het recept te maken:
Bereiding
Stap voor stap leggen wij de bereiding van dit recept uit:
Stap 1
Hak de pure chocolade grof en smelt deze in de magnetron of met een bain-marie.
Stap 2
Snijd de boter (op kamertemperatuur) in blokjes en meng deze samen met de suiker in een mengkom.
Start de machine op gemiddelde snelheid met de klopper en bewerk de boter tot deze is gereduceerd tot een crème. Breek nu de eieren in een kom en doe één ei tegelijk in de mengkom tot er een creme ontstaat.
Voeg vervolgens de gesmolten chocola toe aan het mengsel.
Voeg een fleugje zout toe.
Stap 3
Meng de droge ingrediënten (bloem, cacao en bakpoeder) in een kom samen. Gebruik een zeef om de droge ingrediënten te mengen met het natte chocolade mengsel.
Stap 4
Bekleed een ronde taartvorm van 22-24 cm met bakpapier en giet het mengsel erin.
Maak het oppervlak vlak en op bak 180° C in voorverwarmde oven gedurende ongeveer 40-45 minuten.
Als je de cake uit de oven haalt, gebruik dan een tandenstoker om te controleren of de cake gaar is. Komt de tandenstoker droog uit de cake? Dan is de cake gaar en anders mag deze nog een aantal minuten doorbakken.
Eenmaal gebakken haalt u de chocoladecake eruit en laat u hem afkoelen voordat u hem uit de springvorm haalt. Plaats de cake dan op een rooster om volledig af te koelen alvorens hem op te dienen.
Tot slot
Je kan de chocolade cake aftoppen met wat poedersuiker.
De chocolade cake kan je tot 3 dagen bewaren.
Foto's van het gerecht
Wijnsuggestie
Bij een dessert zoals een Chocolade cake past een dessert wijn zoals een Moscato d’Asti.
Bijpassende wijn
Kies een wijn die bij dit gerecht past.