Beschrijving
Over het wijnhuis
Clara Marcelli
Clara Marcelli is een kleinschalig, biologisch familiebedrijf in Castorano (Piceno, Marche) dat wordt gerund door de broers Daniele en Emanuele Colletta. Ze werken volledig biologisch, met handmatige oogst, spontane vergisting en zeer weinig sulfiet, waardoor hun wijnen worden gezien als échte “vini naturali”.
In de wijngaarden domineren Montepulciano en Sangiovese voor rood, aangevuld met onder andere Cabernet Sauvignon, terwijl op de kalk- en kleigronden volle, krachtige wijnen ontstaan met veel donker fruit en kruidigheid. Het huis is vooral bekend om geconcentreerde Marche Rosso-wijnen zoals Corbu en K’Un.
Over deze wijn
Clara Marcelli Pecorino Offida Irata
Clara Marcelli Pecorino Offida Irata is een biologische witte wijn uit de DOCG Offida in de regio Marche, gemaakt van 100% pecorino van wijngaarden bij Castorano op circa 250 meter hoogte. Het domein Azienda Agricola Clara Marcelli beschikt over biologisch gecertificeerde wijngaarden, waarbij in de Irata-wijngaard pecorino wordt aangeplant op klei- en kalkbodems met een plantdichtheid rond 3.600–4.200 stokken per hectare.
De druiven worden handmatig geoogst, zacht geperst en vergist bij gecontroleerde temperatuur, waarna de wijn ongeveer 10 tot 12 maanden sur lie rijpt in een combinatie van roestvrij staal, cement en kegelvormige houten vaten van Marc Grenier.
Proefnotitie
Over de wijnstijl
Ongeveer 80% vergist en rijpt in kegelvormige houten vaten van 15 hl van Marc Grenier, terwijl de overige 20% op roestvrij staal (INOX) rijpt, wat voor extra frisheid zorgt.
Combineer deze wijn met












