Beschrijving
Over het wijnhuis
Il Conventino
De huidige energieke jonge eigenaar is de vriendelijke Alberto Brini. Hij komt uit een advocatenfamilie in de buurt van Pisa en heeft een tijdlang een enoteca gehad. Zijn ultieme droom was om zelf wijn te maken. In 2003 kocht zijn familie Il Conventino en La Casella, een miljoeneninvestering. Het domein beslaat 10 hectare in de heuvels van Val di Chiana en Val d’Orcia, op een hoogte tussen de 300 en 600 meter, 5 km van het toeristische stadje Montepulciano.
Il Conventino is een oud klooster met een prachtige kelder. Grote vaten van Sloveens eiken en Franse barriques worden gebruikt voor de Vino Nobile en de Riserva, die alleen in de beste wijnjaren wordt gemaakt.
Over deze wijn
Il Conventino Rosso di Montepulciano
l Conventino Rosso di Montepulciano is een uitstekende rode wijn van het biologische domein Il Conventino in Montepulciano. Deze wijn, gemaakt van 85% Prugnolo Gentile en 15% Colorino en Canaiolo, is een jongere, drinkbare variant van de beroemde Vino Nobile di Montepulciano. Dankzij zijn elegantie en zachtheid, gecombineerd met een lichte rijping, biedt hij een aangename smaakervaring die bij vele maaltijden goed tot zijn recht komt.
In de wijngaard worden de druiven zorgvuldig geteeld met behulp van de Cordone Speronato en Guyot methoden. De oogst gebeurt handmatig, wat de kwaliteit van de druiven ten goede komt. In de kelder ondergaat de wijn een spontane fermentatie met inheemse gisten en een korte maceratie bij gecontroleerde temperaturen. Vervolgens rijpt de wijn drie maanden in Slavonische eikenhouten vaten, waarna hij verder verfijnt in de fles.

Proefnotitie

Over de wijnstijl

Combineer deze wijn met
- Pasta’s met tomatensaus of vleesragù
- Gegrild rood vlees of lam met rozemarijn
- Mediterrane groentegerechten zoals gegrilde aubergine
- Italiaanse kazen zoals Pecorino of Parmigiano-Reggiano
Serveer deze wijn licht gekoeld op 16-18°C om optimaal te genieten van zijn aroma’s en smaak.