Poggio al Sole Primavera 2024

12,95 incl. btw

Poggio al Sole Primavera is een biologische rosé uit Toscane, gemaakt van 100% Sangiovese druiven. Deze elegante wijn heeft aroma’s van rood fruit en bloemen, met een droge, frisse smaak en subtiele tannines. Perfect als aperitief of bij mediterrane gerechten zoals antipasti, visgerechten en lichte pasta’s. Een veelzijdige rosato met karakter en diepgang.

Niet op voorraad, nabestellen mogelijk

Wil je een seintje ontvangen zodra we hem weer kunnen leveren? Vul dan hieronder jouw gegevens in.

Beschrijving

Over deze wijn

Poggio al Sole Primavera

Poggio al Sole Primavera is een biologische rosé wijn uit het hart van Toscane, Italië. Deze rosé wordt gemaakt van 100% Sangiovese druiven en komt van het wijndomein Poggio al Sole, gelegen tussen Florence en Siena. Het wijnhuis heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 12e eeuw, zoals blijkt uit documenten in de archieven van de nabijgelegen abdij van Badia a Passignano. In 1990 nam de Zwitserse familie Davaz het landgoed over en sindsdien wordt de wijn volgens biologische principes geproduceerd. De wijngaarden liggen op een hoogte van 320-480 meter, wat bijdraagt aan de unieke karakteristieken van deze wijn.

Proefnotitie

In de neus biedt Poggio al Sole Primavera delicate aroma’s van verse aardbeien en rode kersen, aangevuld met subtiele hints van cranberry. De geur wordt verder verrijkt met fruitige tonen van frambozen en zwarte bessen. Op het gehemelte presenteert de wijn zich met een mooie elegantie, levendige fruitigheid en lichte tannines. De smaak is droog en elegant met een zalm-roze kleur die kenmerkend is voor deze rosé.


Over de wijnstijl

De wijn wordt gemaakt volgens veganistische standaarden en is biologisch gecertificeerd. Deze rosato uit Toscane is gemaakt van 100% Sangiovese, de druif van Chianti Classico. Kort geperst voor een delicate kleur, vergist in RVS zonder malolactische gisting. Daardoor blijft de wijn fris en levendig, met meer body dan veel rosés. Lage opbrengst zorgt voor karakter en diepgang.


Combineer deze wijn met

Poggio al Sole Primavera is een elegante, biologische rosé uit Toscane, gemaakt van Sangiovese. Dankzij de frisse zuren en subtiele tannines combineert deze wijn perfect met tomatengerechten, vis, antipasti, arancini, fritto misto en gegrilde kip of zalm. Ook bij lichte pastagerechten zoals spaghetti alle vongole komt hij tot zijn recht. Ideaal als aperitief en een veelzijdige begeleider van mediterrane gerechten!

Over het wijnhuis

Poggio al Sole

Poggio al Sole ligt in het hart van Toscane, tussen Florence en Siena, nabij de dorpen Tavarnelle Val di Pesa en Greve in Chianti. De geschiedenis van dit wijnhuis gaat terug tot de 12e eeuw, toen er al wijn en olijfolie werden geproduceerd. In 1990 kocht de Zwitserse familie Davaz het landgoed en sindsdien leiden Johannes en Kathrin Davaz het wijnhuis.

Tegenwoordig helpen ook hun zoon Valentino en zijn vrouw Steffi mee. De wijngaarden beslaan 24 hectare met een zuidoost tot zuidwest ligging op 320-480 meter hoogte. De druivensoorten zijn voornamelijk Sangiovese, maar ook Merlot, Cabernet Sauvignon, Canaiolo en Chardonnay. Sinds 2016 zijn alle wijnen biologisch gecertificeerd.

Bekijk de wijn van Poggio al Sole

Extra informatie

Wijnhuis

Poggio al Sole

Druif

Sangiovese

Inhoud

750ML

Serveer temperatuur

10-12°C

Sluiting

Kurk

Wijnsoort

Rosé

Wijnstreek

Toscana

Aroma's

Rood fruit